Vaatafwijkingen

Onze deskundige huidtherapeuten hebben verschillende mogelijkheden om vaatafwijkingen te behandelen:

Bij coagulatie maakt de huidtherapeut gebruik van een klein, dun naaldje welke met behulp van stroom het bloed in het vaatje laat stollen. Dit wordt ervaren als warm en prikkend. De behandeling duurt één minuut (bij een enkele spider naevus) tot een kwartier (bij uitgebreidere vaatjes). Indien er veel vaatjes aanwezig zijn, zal zo mogelijk IPL worden geadviseerd.

Er zijn verschillende aandoeningen die gepaard gaan met vaatafwijkingen zoals:

Couperose

Dit is de naam voor de huidaandoening waarbij verwijde vaatjes in het gelaat voorkomen. De verwijde vaatjes bij couperose liggen net onder de huid, hierdoor zijn de vaatjes zichtbaar door de huid. Het krijgen van couperose heeft veel met aanleg te maken. Zonnen, alcoholgebruik, pittig eten, roken en koud-warm overgangen kunnen de huidaandoening verergeren.
Couperose is goed te behandelen door de zichtbare vaatjes dicht te branden. Dit kan bijvoorbeeld met coagulatie of IPL (Intense Pulsed Light) in onze praktijk. Zonbescherming is daarna heel belangrijk om snelle terugkeer van nieuwe vaatjes en dus couperose tegen te gaan.

Spider naevus

Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een huidbloedvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers, zoals een spin. Een spider naevus is onschuldig en kan vanzelf weer verdwijnen.

Behandelingen bij vaatafwijkingen:

Ook last van die ontsierende vaatjes op de wangen?

Vul aan de rechterkant van deze pagina uw gegevens in om direct een afspraak te maken.
Of ga naar onze contactpagina.