“Trots”

Dat is het thema wat onze beroepsvereniging “Nederlandse Vereniging voor Huidtherapeuten (NVH)” voor dit jaar heeft gekozen. Dit jubileumjaar, want we bestaan 40 jaar. Die NVH vroeg haar leden om een foto in te sturen waar je trots op bent in je vak.

Zonder twijfelen stuurde ik bijgaande foto in.

Trots in de huidtherapie. Dan kun je denken aan littekens die vervagen; oedeem wat verdwijnt; patiënten die weer durven te stralen zonder overbeharing; patiënten die oprecht blij zijn met de aangemeten steunkousen; patiënten die weer over straat durven zonder make-up; patiënten die weer aan nachtrust toekomen omdat pijn verdwijnt; prachtige resultaten van peelings, IPL/laser-behandelingen, endermologie of microneedling. Kortom, aan veel aandoeningen en behandelingen die we als HBO-opgeleide huidtherapeuten dagelijks zien en vol verve aanpakken en uitvoeren.

Maar bij trots in de huidtherapie denk ik aan mijn team. In eerste instantie schreef ik daar ‘ons team’, want zo voelt het voor me. Maar Dynacorium is van mij. Daar ben ik ook heel trots op, het is mijn ‘kindje’.
In 2006 in mijn eentje begonnen met op de eerste dag 1 patiënt om 17.30 uur, inmiddels 3000 patiënten verder. Maar vooral een top-team rijker.

Drie van de vier direct na hun stage bij me aan de slag gegaan; de vierde besloot huidtherapie te gaan studeren na een meeloopdag bij Dynacorium. Hoe bijzonder!
Zo trots op hoeveel groei ik heb gezien bij deze meiden.

Trots op de huidtherapeuten die zij zijn en de groei waar zij naar blijven streven samen met mij.

Trots dat ik al jaren een kerstcadeau van ze krijg, ik ga zorgen dat ik die blijf verdienen. Want trots blijven op mijn team en Dynacorium, heb ik grotendeels zelf in de hand.

In november vieren we het 12,5 jarig bestaan van Dynacorium; naar verwachting kunnen we dan voor het vierde jaar een foto maken met ditzelfde team.
Mijn team… Mijn trots…

Goede voornemens

De eerste twee weken van 2017 zijn alweer voorbij, tijd om de balans op te maken na een drukke periode. In de praktijk zijn we op het einde van het jaar altijd extra druk. Dit in verband met potjes uit de aanvullende verzekering die vervallen in het nieuwe jaar; het eigen risico wat dan eindelijk op is bij sommigen waardoor toch een wens voor nieuwe therapeutische kousen ontstaat; en er ontstaan vragen bij mensen die een goed voornemen maken om eindelijk van bepaalde klachten of huidaandoening af te komen.

In die gevallen sluiten onze goede voornemens perfect op elkaar aan!

Praktijk voor huidtherapie Dynacorium is in januari gestart met het merk Image. De zoektocht naar deze producten en peelings was langdurig, maar ons enthousiasme over de eerste resultaten des te groter.

Door de toevoeging van dit cosmeceutical-merk naast ons cosmetica-merk Louis Widmer kunnen we meer mensen helpen en diverse huidaandoeningen beter, sneller en doeltreffender behandelen. Zoals bij pigmentvlekken in het gelaat, acne of een doffe huid. Bij de wens voor huidverbetering kan men nu voor de perfecte combinatie van behandelingen en producten bij ons terecht. Niet alleen kunnen we Louis Widmer en Image inzetten voor thuisgebruik (goede reiniging is het halve werk!), ook kunnen we nu diverse peelings inzetten voor verschillende klachten en wensen. Daarnaast kunnen we een huidverbeterende behandeling complementeren met een behandeling met microneedling (collageen inductie therapie CIT) of IPL tegen ongewenste vaatjes of pigment (ook op de handen).

We hebben vanaf heden dus alles in de praktijk om tot een optimaal resultaat te komen.

Maak nu een afspraak met een van onze huidtherapeuten om de mogelijkheden bij uw huid te bespreken!

Nieuw merk binnen Dynacorium!

Het is een lange zoektocht geweest, maar goed werk heeft tijd nodig! Voordat ik je alles ga vertellen over dit nieuwe merk, neem ik je graag mee in de reis ernaar toe.

Al 10 jaar werken we als huidtherapeuten van Dynacorium met veel tevredenheid met het huidverzorgingsmerk Louis Widmer. Dit merk is werkelijk ideaal met een perfecte prijs/kwaliteit-verhouding. Huidverzorgingsproducten die echt helpen, maar toch betaalbaar zijn. Echter ontstond een wens voor een merk met uitgebreidere mogelijkheden qua peelings en daarmee voor meer indicaties. Met name bij melasma (zwangerschapsmasker) en rosacea (rode wangen met pustels) konden we tot nu toe te weinig bieden ter verbetering. We hebben verschillende behandelopties, maar die zijn er vooral op gericht om verergering te voorkomen en lichte verbetering te bereiken.

Maar we wilden meer!

En dan moet je in plaats van een huidverzorgingsproduct naar een zogenaamde cosmeceutical. Cosmeceuticals zijn een combinatie tussen cosmetica en farmaceutica en kunnen ten opzichte van cosmetica een dieper niveau in de huid bereiken. Ze bevatten biologisch actieve ingrediënten, die een farmaceutische werking hebben en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblematieken. Door hogere percentages actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica, hebben cosmeceuticals een dieptewerking in de huid, die voorbij de bovenste dode huidlaag gaat (tot in de dermis). Zo kunnen ook verschillende huidaandoeningen -zoals acne, rosacea en pigmentaties- dieper in de huid aangepakt worden, daar waar de oorzaak zich bevindt.

Om de juiste afwegingen in de vele merken te kunnen maken heb ik eerst een onafhankelijke cursus bij een expertisecentrum voor huidprofessionals gevolgd over peelings. Daaruit volgde een eisen en wensenlijst waaraan een merk voor Dynacorium moest voldoen; en die was lang!

Thuisproducten met de juiste producten in voldoende concentratie, beschikbaarheid van melkzuren, salicylzuur, glycolzuur, TCA en Vitamine A. En dan ook nog betaalbaar blijven graag!

Het was een flinke zoektocht, maar ik heb een merk gevonden die aan alle eisen en wensen voldoet. En daarnaast ook mooie producten, die prettig zijn in gebruik en met een bedrijf erachter waar ik vertrouwen in heb. Ze roepen namelijk niet dat je perse alles van één lijn moet gebruiken, maar hebben een andere visie die goed aansluit bij die van ons.

Het merk heet Image en hun slogan is: Image now, Age later.

Dat past dus bij onze visie, je moet niet alles willen perfectioneren, maar wat je kan bereiken met een cosmeceutical is mooi meegenomen! En de resultaten van Image zijn veelbelovend.

7 december wordt het voltallige team van Dynacorium getraind door Image in hun visie en de producten, vanaf dan dus verkrijgbaar bij onze praktijk voor huidtherapie. We kijken ernaar uit, zodra we meer informatie hebben zullen we een nieuwe blog plaatsen!

Groet!

Cindy Jacobs

 

10 jaar Dynacorium en Cindy Jacobs in 10 woorden

Een heerlijke periode om op terug te kijken – en om met goede moed vooruit te kijken – naar wat Dynacorium me allemaal gebracht heeft. Genietend.

Zoveel groei gezien; in de praktijk, in mijn medewerkers, in de behandelingen, in het patiëntencontact, maar vooral in mezelf. In dit magazine kijken we naar alle groei, behalve die van mezelf; die moet je er maar bij denken en tussen de regels door lezen. Ik verwacht dat je bij de laatste pagina best door hebt hoezeer ik ben gegroeid. Leergierig.

Al tijdens mijn studie aan de Hogeschool Utrecht heb ik de naam Dynacorium bedacht. Ik had een visie bij een huidtherapeutische praktijk. Ik wilde geen solo-praktijk, maar met meerdere huidtherapeuten samenwerken. Die collega’s wilde ik niet onder “huidtherapie Jacobs” laten werken; zij doen immers hetzelfde werk als ik, dus daar hoeft mijn naam niet boven te staan. Samenwerkend.

Bij de start was ik vooral zenuwachtig of ik mezelf zou kunnen verkopen als goede huidtherapeut; ik was immers zo jong, een schoolverlater, zonder ervaring. Maar in die tijd had ik weinig keus; als ik niet voor mezelf zou beginnen kon ik niet als huidtherapeut gaan werken, er waren geen loondienstbanen. En het was heel duidelijk dat ik als huidtherapeut wilde werken. Zelfstandig.

Veel van de gemaakte stappen de afgelopen tien jaar heb ik vaak als ‘geluk’ aangeduid. Velen wezen me op de onjuistheid daarvan. Eigenwijs.

Mijn moeder voorop (terwijl zij de geluksmomenten in eerste instantie zelf ook aanduidde met: ‘jij valt toch altijd met je kont in de boter’). Maar ze hadden gelijk; dat geluk heb ik deels naar me toe getrokken. Ik ben zelf het Paramedisch Centrum aan de Mierloseweg binnengestapt met de vraag of ze een ruimte beschikbaar hadden; ik heb zelf aangegeven dat ik een samenwerking met de Da Vinci Kliniek als waardevol zou ervaren; ik heb zelf de keuze gemaakt om in een tussenjaar de opleiding tot doktersassistente te volgen na mijn VWO en bij de dermatologen in het Elkerliek Ziekenhuis stage te lopen. Ondernemend.

Achteraf is het gemakkelijk te zeggen dat voorgaande beslissingen heel goed hebben uitgepakt, op dat moment stond ik daar niet zo bij stil. Doorzettend.

Keuzes maak ik altijd zeer weloverwogen. Vandaar dat we de volle tien jaar het merk Louis Widmer voeren in de praktijk. Het is ook de reden dat we begin 2016 enkele maanden zonder IPL-apparaat hebben gezeten; zo’n grote beslissing kan ik niet versnellen. Kieskeurig.

Zelf ben ik trouw aan diverse leveranciers, vooral degenen die ook trouw zijn aan mijn normen en waarden. Bedrijven die met me mee kunnen denken op momenten dat het er toe doet. Die zal ik niet snel afvallen. Ik investeer ook in mijn medewerkers en ben eigenlijk het meest trots op hoe trouw zij mij en Dynacorium zijn. Trouw.

Maar eerlijk is eerlijk: mijn grootste dank gaat uit naar mijn superfantastische ouders, die me een geweldige basis hebben gegeven en mij altijd hebben gesteund. En dat gaat van meedenken aan fictieve bouwtekeningen tijdens mijn opleiding (voor een optimale praktijk), tot zonder oordeel bellen voor een kop thee als ik te lang niets van me heb laten horen. Daarnaast ook veel liefde voor Ruben die soms eerder doorheeft dan ikzelf wat me dwarszit en me daar vervolgens ook bij wil helpen en me de vrijheid gaf te investeren in de praktijk ondanks dat we zelf niet altijd financieel op rozen zaten. Eerlijk.

Cindy Jacobs

Trotse eigenaar van Dynacorium