Team Dynacorium wil iedereen ook hier alvast een gelukkig nieuwjaar wensen en alle goeds voor het komende jaar; 2023 alweer!

2023 geeft ook bij ons wijzigingen in de prijslijst en bij de zorgverzekeraars.

Verwijzing
Te beginnen bij de zorgverzekeraars. Wij hebben met alle partijen contracten aangaande de oedeemtherapie en littekentherapie en voldoen aan alle eisen (lid beroepsvereniging NVH, kwaliteitsgeregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici) die gesteld kunnen worden.
Littekentherapie is bij iedere zorgverzekeraar vanaf 2023 gecontracteerd en ook zijn we voor alle zorgverzekeringen direct toegankelijk.
Wanneer is wel een verwijzing nodig?
1) als je in zorg komt voor een chronische indicatie. Dat wil zeggen dat we vanaf de 21ste behandeling op de basisverzekering mogen declareren. Dit is alleen het geval bij lymfoedeem (na kanker of primair) en littekens die meestal een bewegingsbeperking in een gewricht moeten veroorzaken.
2) Als je al in zorg bent op een chronische indicatie hebben we alleen een nieuwe verwijzing nodig als je van zorgverzekeraar wisselt.
3) Bij specifieke verzekeraars volgens de voorwaarden uit de aanvullende pakketten (ONVZ/VvAA vergoed acnebehandeling alleen op verwijzing van een dermatoloog).
4) Bij een nieuwe indicatie voor therapeutisch elastische kousen (niet jaarlijks nodig!)
bv als u 2 jaar geen nieuwe kousen hebt besteld, de drukklasse moet wijzigen of wanneer u ook voor het andere been een kous nodig heeft.

VGZ
Specifieke wijziging bij verzekerden van VGZ
(en alle labels daaronder: Unive, VGZ, IZA, UMC dat zijn ook Zekur, IZZ, Zorgzaam, United Consumers):
Hierbij mogen we vanaf 1 januari de declaraties voor huidbehandelingen (acne, camouflage & ontharen) niet meer rechtstreeks indienen. We houden wel nog steeds uw budget bij en kunnen hierop samen blijven afstemmen, maar u dient de factuur aan ons te voldoen en zelf in te dienen bij VGZ.

Therapeutisch Elastische Kousen (TEK), steunkousen
Zoals voorgaande jaren blijven we dit doen via de firma Human Health Care te Hendrik-Ido-Ambacht. Bij de zorgverzekeraars is alleen die naam bekend helaas; maar wij leveren dus voor alle zorgverzekeraars ook de steunkousen!
Voor steunkousen zijn clusterbedragen afgesproken door de zorgverzekeraars, dit is één bedrag voor 2 stuks/paar kousen, het aanmeten en administratiekosten. U heeft recht per 12 maanden, niet per kalenderjaar. De verzekeraars verplichten ons om de leverdatum te hanteren; hierdoor schuift de datum ieder jaar domweg een beetje op. Dat kan inhouden dat als u dit jaar eind december 2022 TEK heeft ontvangen, u pas in januari 2024 weer recht heeft op de nieuwe verstrekking en daarmee 2023 moet overslaan.
– De TEK/steunkousen gaan altijd ten laste van het eigen risico.

Prijzen Dynacorium 2023

Een intake kost vanaf 1 januari 2023: €37,50
Oedeemtherapie: €49,-
Littekentherapie: €39,-
Coagulatie/curettage: €37,50 tot 5 plekjes

Gelaatsbehandelingen:
Dieptereiniging: €54,-
Peeling: €80,-
Diepe peeling: €165,-
Microneedling €130,-

Prijzen IPL blijven gelijk; pakketten blijven mogelijk; vraag ernaar bij uw huidtherapeut.

Veel gestelde vragen
– Producten t.b.v. huidverzorging (m.u.v. camouflage) kunt u nooit indienen bij uw zorgverzekeraar.
– Indien een percentage van de behandeling wordt vergoed (bv DSW 75%, tot een max. bedrag) moet u de behandeling rechtstreeks aan ons betalen en deze zelf bij de zorgverzekeraar indienen.
– Bij Menzis kunnen we de huidbehandelingen ook niet rechtstreeks declareren en verloopt de factuur altijd via de patiënt.
– De 1ste 20 behandelingen van een chronische indicatie worden door uzelf of uw aanvullende verzekering betaald; hierover betaalt u geen eigen risico. Vanaf de 21ste behandeling wordt het vanuit de basisverzekering vergoed en dat gaat altijd ten laste van het eigen risico (2023 weer €385,- verplicht). Indien u met een chronische indicatie al langer onder behandeling bent is het dus meestal niet slim om het eigen risico te verhogen, want we declareren dan in januari meteen op uw eigen risico!