Project Description

Camouflage

Met behulp van een crème worden cosmetisch ontsierende huidaandoeningen voor één dag gecamoufleerd. Een goede camouflagecrème heeft een groot dekkend vermogen, dat niet bereikt kan worden met normale make-up. Hierdoor kan worden volstaan met weinig crème om te camoufleren, waardoor een natuurlijk aanzien behouden blijft.

Camouflage is geschikt bij vele huidaandoeningen, een aantal voorbeelden:

De camouflagecrème wordt met een licht drukkend/draaiende beweging van de vingers aangebracht op de te camoufleren huidaandoening, zoals vitiligo of hyperpigmentatie.

Zelfbruiners

Bij huidaandoeningen zoals vitiligo is het tegenwoordig ook mogelijk om zelfbruiners te gebruiken als camouflagemiddel. Vooral voor de handen en de hals is dit vaak prettiger dan de reguliere camouflagecrème. Een zelfbruiner geeft namelijk nooit af en vereist minder tijd om aan te brengen. De huidaandoening vitiligo kan met de zelfbruiner minder opvallend worden. De zelfbruiner wordt op het begin dagelijks aangebracht, totdat de gewenste bruinheid is bereikt. Daarna volstaat eens in de drie dagen tot eens per week aanbrengen van de zelfbruiner op de vitiligo plekken.

Niet bij iedereen werken de zelfbruiners, de huid zal dan niet bruin verkleuren. Het is dan zeker de moeite om een ander merk zelfbruiner te proberen, omdat de zelfbruiners op verschillende manieren werken. Ook indien de kleur bijvoorbeeld te oranje is, kan een ander merk zelfbruiner een beter resultaat bewerkstelligen. De zelfbruiner van Louis Widmer heeft ingekapseld DHA (de werkzame stof) wat meestal goed en prettig werkt.