Het is een lange zoektocht geweest, maar goed werk heeft tijd nodig! Voordat ik je alles ga vertellen over dit nieuwe merk, neem ik je graag mee in de reis ernaar toe.

Al 10 jaar werken we als huidtherapeuten van Dynacorium met veel tevredenheid met het huidverzorgingsmerk Louis Widmer. Dit merk is werkelijk ideaal met een perfecte prijs/kwaliteit-verhouding. Huidverzorgingsproducten die echt helpen, maar toch betaalbaar zijn. Echter ontstond een wens voor een merk met uitgebreidere mogelijkheden qua peelings en daarmee voor meer indicaties. Met name bij melasma (zwangerschapsmasker) en rosacea (rode wangen met pustels) konden we tot nu toe te weinig bieden ter verbetering. We hebben verschillende behandelopties, maar die zijn er vooral op gericht om verergering te voorkomen en lichte verbetering te bereiken.

Maar we wilden meer!

En dan moet je in plaats van een huidverzorgingsproduct naar een zogenaamde cosmeceutical. Cosmeceuticals zijn een combinatie tussen cosmetica en farmaceutica en kunnen ten opzichte van cosmetica een dieper niveau in de huid bereiken. Ze bevatten biologisch actieve ingrediënten, die een farmaceutische werking hebben en daardoor voordelen bieden op het gebied van huidverbetering en verschillende huidproblematieken. Door hogere percentages actieve werkstoffen en lagere pH-waarden dan cosmetica, hebben cosmeceuticals een dieptewerking in de huid, die voorbij de bovenste dode huidlaag gaat (tot in de dermis). Zo kunnen ook verschillende huidaandoeningen -zoals acne, rosacea en pigmentaties- dieper in de huid aangepakt worden, daar waar de oorzaak zich bevindt.

Om de juiste afwegingen in de vele merken te kunnen maken heb ik eerst een onafhankelijke cursus bij een expertisecentrum voor huidprofessionals gevolgd over peelings. Daaruit volgde een eisen en wensenlijst waaraan een merk voor Dynacorium moest voldoen; en die was lang!

Thuisproducten met de juiste producten in voldoende concentratie, beschikbaarheid van melkzuren, salicylzuur, glycolzuur, TCA en Vitamine A. En dan ook nog betaalbaar blijven graag!

Het was een flinke zoektocht, maar ik heb een merk gevonden die aan alle eisen en wensen voldoet. En daarnaast ook mooie producten, die prettig zijn in gebruik en met een bedrijf erachter waar ik vertrouwen in heb. Ze roepen namelijk niet dat je perse alles van één lijn moet gebruiken, maar hebben een andere visie die goed aansluit bij die van ons.

Het merk heet Image en hun slogan is: Image now, Age later.

Dat past dus bij onze visie, je moet niet alles willen perfectioneren, maar wat je kan bereiken met een cosmeceutical is mooi meegenomen! En de resultaten van Image zijn veelbelovend.

7 december wordt het voltallige team van Dynacorium getraind door Image in hun visie en de producten, vanaf dan dus verkrijgbaar bij onze praktijk voor huidtherapie. We kijken ernaar uit, zodra we meer informatie hebben zullen we een nieuwe blog plaatsen!

Groet!

Cindy Jacobs