Project Description

Microneedling

Microneedling wordt ingezet wanneer een huidtherapeut de celdeling in de huid wil stimuleren en de aanmaak van collageen en elastine wil activeren. Daarom wordt dit ook Collageen Inductie Therapie (CIT) genoemd.

Hiermee wordt de huid sterker, soepeler, dikker en egaler van kleur. Deze reactie wordt als gewenst geacht bij de volgende huidaandoeningen;

  • Acnélittekens
  • Littekens na brandwonden
  • Littekens na trauma of operatie
  • Zonbeschadigde huid
  • Fijne rimpels en lijntjes
  • Pigmentafwijkingen

Microneedling bij Dynacorium wordt toegepast door middel van een ‘elektrische pen’. Deze mechanische pen heeft een opzetstuk met kleine naaldjes die op hoge snelheid roterend gaatjes in de huid creëren. Deze gaatjes worden gemaakt tot aan de lederhuid om zo het natuurlijke genezingsproces van de huid te stimuleren. Zowel de diepte als de snelheid van de naaldjes kan bij microneedling aangepast worden. Op deze manier kan een behandelplan op maat opgesteld worden.

Het resultaat van de behandeling is niet meteen zichtbaar. Na de behandeling zal de huid rood ogen en een aantal dagen na de behandeling kan deze gaan schilferen. Daarnaast kan de huid na de behandeling warm en geprikkeld aanvoelen. Het is belangrijk om de huid enkele weken na de behandeling goed te beschermen tegen UV-straling gezien de natuurlijke bescherming is aangetast. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de verwachting maar ligt gemiddeld rond de twee of drie behandelingen. Er worden telkens twee tot zes weken tussen iedere afspraak gepland gezien de impact die microneedling heeft op de huid. Deze heeft tijd nodig om weer te herstellen.