Acne

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor puistjes. Het is een aandoening van de talgklieren, waar vrijwel iedereen last van krijgt in de puberteit. Er zijn echter ook vormen van acne (zoals acne rosacea), die niet alleen in de puberteit voorkomen.

Puistjes

Acne is een huidaandoening, waarbij de talgklieren ontstoken raken. De meeeters en puistjes die ontstaan bij acne (acne vulgaris) kunnen worden verminderd door huidtherapie.

De huidtherapeut is de juiste persoon om meeeters en puistjes te behandelen. De huidtherapeut zal bij acne vulgaris en acne rosacea product-advies geven en een diepte-reiniging uitvoeren. Hierbij wordt de talg uit de talgklieren verwijderd, waardoor weer een gave huid ontstaat. Meeeters en puistjes verdwijnen daardoor.

In onze praktijk worden verschillende methoden voor behandeling van acne toegepast. Steeds wordt gekeken welke methode of combinatie het meest geschikt is om tot huidverbetering te komen.

Behandelingen bij acne:

Het behandelen van acne bestaat voor een groot gedeelte uit het verwijderen van alle meeeters en puistjes. Dit is belangrijk om grotere ontstekingen of nieuwe puistjes te voorkomen. De verschillende opties om acne te behandelen zijn gericht om de huid dun te houden, zodat de talg gemakkelijker uit de talgklier kan.

Uiteindelijk zal dit bij iedereen tot huidverbetering leiden.

Waar nodig werken wij samen met de huisarts of dermatoloog om de acne ook met medicatie te behandelen.

Wilt u van die hardnekkige acne af?

Vul aan de rechterkant van deze pagina uw gegevens in om direct een afspraak te maken.
Of ga naar onze contactpagina.